Të fundit:

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm,...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më...

Thënie të urta nga Margaret Mead

Margaret Mead ishte një antropologe kulturore amerikane e cila...
ISP BroadcastISP Broadcast

Veliu: Projektligji për zyrtarët publikë në kundërshtim me Kushtetutën

ISP Broadcast

Deputeti i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Agim Veliu ka thënë se Projektligji për zyrtarët publikë është në kundërshtim me Kushtetutën e vendit.

Deputeti opozitar, në seancën e sotme të Kuvendit, tha se ky projektligj cenon rëndë të drejtën e punësimit si një prej të drejtave themelore të njeriut.

Ai tha se qëllimi i qeverisë është denigrimi i administratës shtetërore dhe komunale, me theks të veçantë shërbimin civil.

Veliu: Projektligji për zyrtarët publikë në kundërshtim me Kushtetutën

“Projektligji për zyrtarët publikë i propozuar për miratim përbënë përpjekje serioze të Qeverisë së Kosovës për të degraduar administratën shtetërore dhe atë komunale, me theks të posaçëm shërbimin civil. Në vend se ky projektligj të reflektonte përballë gjetjeve të Gjykatës Kushtetuese të dhëna përmes aktgjykimit të vitit 2020, ai ka saktësisht të kundërtën. Shumë dispozita të propozuara në këtë projektligj janë në kundërshtim të hapur me Kushtetutën e Kosovës, pasi cenojnë rëndë të drejtën e punësimit si një prej të drejtave themelore të njeriut”, tha ai./TV Arbëria 

spot_img

Të fundit

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm,...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më...

Stresi lirohet nga vitaminat B dhe C

Nëse dëshironi të liroheni nga stresi, tashmë e keni...

Kivi ndihmon kundër aciditetit në trup

Shumica dërmuese e njerëzve kanë pH të gjakut që...

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm, drithërat dhe kripërat, ngre rrezikun e një sulmi në zemër ose në tru, ndërsa shkencëtarët...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më e madhja nga tre motrat Brontë romanet e të cilës u bënë klasikë të letërsisë...

Stresi lirohet nga vitaminat B dhe C

Nëse dëshironi të liroheni nga stresi, tashmë e keni përgjigjen. Ky fenomen shkakton ndryshime në relacionet metabolike si dhe zvogëlon kompleksin e vitaminave B...