Disa shpenzime për fëmijët janë të panevojshme

Të rrisësh fëmijë, këtë e dinë të gjithë prindërit,...

Trëndafili i egër, thesari i maleve shqiptare

Trëndafili i egër (Rosa Canina) është shkurre e egër...

Angazhimi “i hekurt” i SHBA për mbrojtjen e Izraelit nuk do të ndryshojë

SHBA përsëriti sot se angazhimi i saj për mbrojtjen...
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Dëshmitari i katërt intervistohet nga prokuroria, në një seancë të mbyllur në Hagë

Extra AL PVC

 

Dëshmitari i katërt në gjykimin ndaj ish-krerëve të ushtrisë Çlirimtare të Kosovës(UÇK) po vazhdon të dëgjohet në seancë të mbyllur.

Ai po përgjigjet në pyetjet e Zyrës së Prokurorit të Specializuar(ZPS) për të dytën ditë me radhë.

Nën masa mbrojtëse, dhe në seancë private, dëshmitari i cili mban kodin 4748 e ka dhënë një pjesë të dëshmisë së tij edhe të mërkurën.

Njësoj ka ndodhur edhe me tre dëshmitarët e tjerë të prokurorisë në këtë proces gjyqësor, ku dëshmitë e tyre nuk po i dëgjon publiku.

Ndërsa para mbërritjes së tij në gjykatore, turpi gjykues ka rrëzuar kërkesën mbrojtjes së Jakup Krasniqit për përkthimin e shënimeve paraprake të ZPS-së.

Charles L Smtih ka thënë se urdhri për kryerjen e procedurave nuk kërkon që prokuroria të jap përkthim të shënimeve përgatitore.

“Trupi gjykues është i mendimit se nuk ka asnjë padrejtësi dhe kjo duket se është në përputhje me praktiken e tribunaleve të tjerë, sidomos të TPNJ-së. Prandaj kërkesa e mbrojtjes së Krasniqit për përkthimin e këtyre shënimeve hidhet poshtë”, ka thënë kryegjykatësi Smith.

Ai ka thënë se qëllimi i këtyre shënimeve është që mbrojtja të njoftohet për çdo sqarim, ndryshim apo korrigjim të bërë nga dëshmitari në deklaratat e mëparshme, dhe arsyet për këto ndryshime.

Sipas tij, pjesët përkatëse të këtyre shënimeve mund të përkthehen apo interpretohen nga mbrojtja.

Pas kësaj, me kërkesë të ZPS-së, intervistimi i dëshmitarit të katërt ka vijuar i mbyllur për publikun.

Hashim Thaçi, Kadri Veseli, Rexhep Selimi e Jakup Krasniqi, për të cilët prokuroria pretendon se kanë kryer krime lufte, po marrin pjesë në sallën e gjyqit në Dhomat e Specializuara të Kosovës në Hagë.

Ata po gjykohen pas një procedure paraprake që ka zgjatur më shumë se dy vjet.

Gjatë krejt kësaj kohe, ish-presidenti Thaçi, ish-kryeparlamentarët Krasniqi dhe Veseli, si dhe ish-deputeti Selimi, po qëndrojnë në paraburgim në Hagë, ndërsa në paraqitjet e tyre para gjykatës ata janë deklaruar të pafajshëm.

/TV Arbëria

spot_img

Të fundit

Disa shpenzime për fëmijët janë të panevojshme

Të rrisësh fëmijë, këtë e dinë të gjithë prindërit,...

Trëndafili i egër, thesari i maleve shqiptare

Trëndafili i egër (Rosa Canina) është shkurre e egër...

Angazhimi “i hekurt” i SHBA për mbrojtjen e Izraelit nuk do të ndryshojë

SHBA përsëriti sot se angazhimi i saj për mbrojtjen...

Pse disa njerëz nuk e gjejnë dot dashurinë e vërtetë?

Pavarësisht zhvillimit të rrjeteve sociale, rreth 50% e të...

Disa shpenzime për fëmijët janë të panevojshme

Të rrisësh fëmijë, këtë e dinë të gjithë prindërit, është e kushtueshme. Sipas statistikave, një familje amerikane shpenzon rreth 11 000 dollarë vetëm për vitin...

Trëndafili i egër, thesari i maleve shqiptare

Trëndafili i egër (Rosa Canina) është shkurre e egër deri në tre metra e degëzuar dhe me gjemba të fortë, me lule në ngjyrë...

Angazhimi “i hekurt” i SHBA për mbrojtjen e Izraelit nuk do të ndryshojë

SHBA përsëriti sot se angazhimi i saj për mbrojtjen e Izraelit mbetet “i hekurt” dhe se nuk dëshiron të shohë një luftë më të...