Të fundit:

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm,...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më...

Thënie të urta nga Margaret Mead

Margaret Mead ishte një antropologe kulturore amerikane e cila...
ISP BroadcastISP Broadcast

PDK: VV po e bojkoton Projektligjin për pensionet e zyrtarëve policorë, kërkojmë miratimin e tij

ISP Broadcast

Deputetët e Partisë Demokratike të Kosovës, PDK, Ganimete Musliu dhe Rashit Qalaj, sot përmes një konference për media, akuzuan deputetët e Lëvizjes Vetëvendosje për dështimin e Projektligjit për pensionet e zyrtarëve policorë në Komisionin për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes.

Musliu u shpreh se bojkotimi i këtij projektligji nga ana e partisë në pushtet po bëhet pa asnjë arsye përmbajtësore dhe sepse sipas saj, këtë projektligj e ka hartuar PDK.

Musliu: Bojkotimi nga deputetët e LVV-së po bëhet sepse projektligjin e ka inicuar PDK

“Sot përmes kësaj konference kemi dalë që ta shprehim shqetësimin tonë të thellë lidhur me dështimin tri herë radhazi të Komisionit për Çështje të Sigurisë dhe Mbrojtjes për të proceduar Proektligjin Nr. 08/L-160, që rregullon pensionet zyrtare policore të Policisë së Kosovës dhe punonjësve të Inspektoriatit Policor të Kosovës me autorizimet policore. Që nga data 17 nëntor të këtij viti e deri më tani, me bojkotimin e Lëvizjes Vetëvendosje në tri mbledhje radhazi është pamundësuar kuorumi që të votohet në parim ky projketligj dhe t’i dërgohet seancës. Ky bojkotim i partisë në pushtet,pra Lëvizjes Vetëvendosje bëhet pas asnjë arsye përmbajtësore, vetëm nga inati se këtë projektligj për Policinë e Kosovës e ka inicuar Partia Demokratike e Kosovës.”, tha Musliu.

Ajo deklaroi se kanë vlerësuar që është në dobi të Policisë dhe sistemit të sigurisë që përmes ligjit në fjalë, të ndihmohet ripërtrirja e Policisë, e që siç tha ajo, fatkeqësisht, aktulisht figuron si më e vjetra në rajon.

Musliu: Me projektligj janë përcaktuar katër lloje të pensioneve

“Me këtë projektligj propozohet rregullimi ligjor i njohjes së të drejtës në pension për zyrtarët policorë të Policisë së Kosovës dhe punonjësit e Inspektoriatit Policor të Kosovës me autorizime policore. Përmes tij, do të rregullohen dhe përcaktohen kushtet dhe kriteret për garantimin e pensioneve, llojet e pensioneve, si dhe bëhen kategorizimin e pensioneve për zyrtarët policorë të Policisë së Kosovës dhe punonjësit e Inspektoriatit Policor dhe familjarët e tyre. Me këtë projektligj janë propozuar katër lloje të pensioneve dhe atë si në vijim: pensioni i rregullt, pensioni invalidor dhe pensioni familjarë dhe ai vullnetar.”, tha Musliu.

Sipas saj, gjjithçka që i duhet Policisë së Kosovës është mbështetja e parezervë e Qeverisë ndaj tyre.

Musliu u shpreh se si PDK kërkojnë që urgjentisht dhe pa vonesa që qeveria të sigurojë gjithçka që duhet që policët të kenë kushtet e nevojshme për të zbatuar rendin dhe ligjin në pjesën veriore të Kosovës. Ajo u bëri thirrje kryeministrit Albin Kurtit dhe deputetëve të Vetëvendosjes që t’i lënë inatet politike dhe ta mbështesin miratimin e projektligjit në fjalë.

Ndërsa, deputeti Rashit Qalaj tha se si parti demokratike do të insistojnë edhe në vazhdim, që ligji të shkojë në Kuvend dhe që t’i bindin deputetët që ligji të kalojë.

Qalaj: Do t’i bindin deputetët që ligji të kalojë

“Do të bëjmë të pamundurën që t’i bindim deputetët, të gjithë që janë Paralamentin e Kosovës, që ky ligj të kalojë, që ky ligj t’i mundësojë Policisë së Kosovës që t’i rritë kapacitetet operacionale të saj, gjithmonë duke pasur në konsideratë që policët e Kosovës janë në moshë të shtyrë dhe ata me sëmundje të rënda, të dalin sa ma shpejt në pension, të kenë një pension të dinjitetshëm dhe gradualisht me pensionimin e tyre të rekrutohen gjenerata të reja.”, u shpreh ai.

Po ashtu, PDK kërkoi që Qeveria të mendojë urgjentisht për sigurimin jetësor dhe sigurimin shëndetësor të Policisë së Kosovës.  /TV Arbëria

spot_img

Të fundit

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm,...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më...

Stresi lirohet nga vitaminat B dhe C

Nëse dëshironi të liroheni nga stresi, tashmë e keni...

Kivi ndihmon kundër aciditetit në trup

Shumica dërmuese e njerëzve kanë pH të gjakut që...

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm, drithërat dhe kripërat, ngre rrezikun e një sulmi në zemër ose në tru, ndërsa shkencëtarët...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më e madhja nga tre motrat Brontë romanet e të cilës u bënë klasikë të letërsisë...

Stresi lirohet nga vitaminat B dhe C

Nëse dëshironi të liroheni nga stresi, tashmë e keni përgjigjen. Ky fenomen shkakton ndryshime në relacionet metabolike si dhe zvogëlon kompleksin e vitaminave B...