Të fundit:

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm,...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më...

Thënie të urta nga Margaret Mead

Margaret Mead ishte një antropologe kulturore amerikane e cila...
ISP BroadcastISP Broadcast

Papunësia në Britaninë e Madhe rritet ndërsa ekonomia shkon drejt recesionit

ISP Broadcast

Papunësia në Britaninë e Madhe u rrit në 3.7% në tre muajt deri në tetor, nga 3.6% në periudhën e mëparshme, në përputhje me parashikimet e tregut.

Të dhënat nga Zyra për Statistikat Kombëtare treguan se vendet e lira të punës ranë me 65.000 në tre muajt deri në nëntor në 1.9 milionë – një rënie e pestë radhazi, duke shënuar pasiguri në të gjithë industritë, pasi presionet ekonomike frenojnë rekrutimin.

Megjithatë, shifrat treguan se më shumë njerëz po kthehen në punë, me shkallën e pasivitetit në 21.5% pasi ata në të pesëdhjetat zgjodhën të kthehen në punë mes inflacionit në rritje.

Zyra tha gjithashtu se paga totale (përfshirë bonuset) dhe paga e rregullt (duke përjashtuar bonuset) u rritën me 6.1%.

Shkalla e punësimit u rrit gjithashtu nga 75.4% në 75.6%, me punonjës të listës së pagave që u rritën me 107.000 në një rekord prej 29.9 milionë.

Britania po përballet me një valë të re veprimesh industriale, duke përfshirë infermierët, punonjësit e postës dhe universitetit, të shkaktuar nga një krizë e hidhur e kostos së jetesës, e shkaktuar nga rritja e inflacionit dhe një ekonomi në përkeqësim.

Norma vjetore e inflacionit në Britaninë e Madhe u hodh në 11.1% në tetor nga 10.1% në shtator, më e larta që nga tetori 1981, duke çuar në një rënie të pagave reale.

Së fundmi, kancelari Jeremy Hunt tha se ekonomia “do të përkeqësohet përpara se të përmirësohet”, pasi të dhënat treguan se PBB-ja u ngushtua me 0.3% midis gushtit dhe tetorit.

“Këto shifra konfirmojnë se kjo është një situatë shumë sfiduese ekonomike këtu dhe në mbarë botën,” tha ai. /TV Arbëria 

spot_img

Të fundit

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm,...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më...

Stresi lirohet nga vitaminat B dhe C

Nëse dëshironi të liroheni nga stresi, tashmë e keni...

Kivi ndihmon kundër aciditetit në trup

Shumica dërmuese e njerëzve kanë pH të gjakut që...

Ushqimet e përpunuara rrisin rrezikun nga sëmundjet e zemrës

Ushqimet shumë të përpunuara siç janë ushqimi i gatshëm, drithërat dhe kripërat, ngre rrezikun e një sulmi në zemër ose në tru, ndërsa shkencëtarët...

Thëniet më të bukura nga Charlotte Brontë

Charlotte Brontë ishte një romanciere dhe poete angleze, më e madhja nga tre motrat Brontë romanet e të cilës u bënë klasikë të letërsisë...

Stresi lirohet nga vitaminat B dhe C

Nëse dëshironi të liroheni nga stresi, tashmë e keni përgjigjen. Ky fenomen shkakton ndryshime në relacionet metabolike si dhe zvogëlon kompleksin e vitaminave B...