Të fundit:

Blerim Isufaj zgjidhet kryeprokuror i Prokurorisë Speciale

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) me 9 vota për,...

63 aksidente trafiku në 24 orët e fundit në Kosovë

Në 24 orët e fundit në vendin tonë kanë...

Përleshje mes pesë personave në Graçanicë

Policia e Kosovës ka njoftuar se në Graçanicë ka...
ISP BroadcastISP Broadcast

​Kuvendi s’ka kuorum për plotësim-ndryshimet e Kodit Penal

ISP Broadcast

Kuvendi i Kosovës ka dështuar të miratojë Projektligjin për plotësin dhe ndryshimin e Kodit Penal, në lidhje me veprat penale të dhunimit dhe dhunës në familje, ku parashihet të shtohen dënime plotësuese.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, tregoi se cilat dënime plotësuese do t’i shtohen personave të dënuar për veprat penale të dhunimit dhe dhunës në familje.

Haxhiu: Këto dënime plotësuese do të shtohen për të dënuarit për dhunim

“Përmes këtij projektligji kemi paraparë që për veprat penale të dhunimit dhe dhunës në familje, si dënime plotësuese të shtohen: Ndalimi i blerjes në ankande të shitjes së pronave publike, aseteve publike, apo licencave që jepen nga një autoritet publik në çfarëdo shërbimi nga tre deri në dhjetë vjet. Ndalimi i aplikimit si investitor strategjik dhe çdo formë të tjerë të përfitimit nga privilegjet që jepen nga legjislacioni në fuqi nga tre në dhjetë vjet. Ndalimi i të drejtës së kandidimit në çdo pozitë publik nga tre deri në dhjetë vjet personit që shpallet fajtor për veprën penale të dhunimit apo dhunës në familje. Ndalimin e punësimin në sektorin publik në gjitha nivelet për personin që shpallet fajtor. Ndalimin e të drejtës në përfitimin e patentë shoferit dhe të drejtën e drejtimit të automjetit nga 1 deri 5 vjet”, tha ajo.

Këtë pikë kryetari i Kuvendit, Glauk Konjufca tha se do të përfshijnë edhe në seancën e nesërme.

spot_img

Të fundit

Blerim Isufaj zgjidhet kryeprokuror i Prokurorisë Speciale

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) me 9 vota për,...

63 aksidente trafiku në 24 orët e fundit në Kosovë

Në 24 orët e fundit në vendin tonë kanë...

Përleshje mes pesë personave në Graçanicë

Policia e Kosovës ka njoftuar se në Graçanicë ka...

Këto janë vendet ku sot do të ketë ndërprerje të energjisë elektrike

KEDS ka njoftuar se si rezultat i punimeve në...

Blerim Isufaj zgjidhet kryeprokuror i Prokurorisë Speciale

Këshilli Prokurorial i Kosovës (KPK) me 9 vota për, një kundër e ka zgjedhur Blerim Isufaj për Kryeprokurorit të Prokurorisë Speciale të Republikës së...

63 aksidente trafiku në 24 orët e fundit në Kosovë

Në 24 orët e fundit në vendin tonë kanë ndodhur 63 aksidente trafiku, ku 25 janë me të lënduar dhe 38 me dëme materiale. Sipas...

Përleshje mes pesë personave në Graçanicë

Policia e Kosovës ka njoftuar se në Graçanicë ka ndodhur një përleshje fizike në të cilën kanë qenë të përfshirë pesë persona të gjithë...