Të fundit:

Haziri për qeverisjen e VV-së në Gjilan: Mirësevini në Komunën e Skandaleve

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, vazhdon me kritika ndaj...

“Të kemi rrëzu prej provimit”, “Je sharlatan”, shpërthen zënka mes Ramabajës e Zekës

Dy analistët e rregullt televiziv kanë pasur një duel...

Situata në veri mund të përkeqësohet, thotë shefi i EULEX-it

Çështja e sigurisë në veriun e Kosovës po përmendet...
ISP BroadcastISP Broadcast

Këmbimi i pronave, shtyhet ekzekutimi i vendimit të Komunës së Prishtinës

Extra AL PVC

Gjykata Themelore në Prishtinë ka njoftuar të martën se ka shtyrë ekzekutimin e vendimit të Kuvendit të Komunës së Prishtinës për këmbimin e pronës në “Prishtina e re”, me pronat në Zllatar.

Sipas njoftimit, ky vendim është marrë pas kërkesës së Institutit të Kosovës për Drejtësi (IKD), për shtyrje të ekzekutimit të vendimit.

Tutje thuhet se ky vendim nuk do të ekzekutohet, deri në momentin kur Gjykata të vendosë mbi meritat e këtij rasti.

“Me 25 janar 2024, IKD ka parashtruar padi, me kërkesë për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit, ndaj vendimit të Kuvendit të Komunës së Prishtinës nr. 01-20/04-236518/23, i datës 26.12.2023, për këmbimin e pronës komunale, konkretisht parcelës kadastrale, nr. 01998-1, me sipërfaqe të përgjithshme 208318 m2 (Zona Kadastrale në Çagllavicë), dhe kalimin e kësaj prone në pronësi të Rrahman Haradinit dhe Shaban Konxhelit, me pronën, konkretisht parcelat kadastrale, nr. 00578-4, me sipërfaqe 3426 m2 (Zona Kadastrale Zllatar), me pronar Rrahman Haradinit dhe Shaban Konxhelit dhe kalimn e kësaj prone në pronësi të Komunës së Prishtinës”, thuhet në komunikatën për media.

Gjykata ka gjetur se me propozimin për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit, IKD ka ofruar argumente të besueshme se në rastin konkret janë përmbushur në tërësi dhe në mënyrë kumulative të gjitha kushtet për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit të Kuvendit Komunal të Komunës së Prishtinës.

“Ashtu që ekzekutimi i këtij vendimi do të sjellte dëm vështirë të riparueshëm. Tutje, Gjykata vlerësoi se shtyrja e ekzekutimit të këtij vendimi nuk është në kundërshtim me interesin publik dhe as nuk i sjell dëm të madh palës kundërshtare apo personit të interesuar. Përkundrazi, Gjykata gjeti se pikërisht shtyrja e ekzekutimit të vendimit paraqet interes publik”.

Kështu, Gjykata ka gjetur se IKD-ja ka argumentuar mjaftueshëm përmbushjen e kushteve ligjore për aprovimin e kërkesës për shtyrjen e ekzekutimit të vendimit, derisa Gjykata të vendosë përfundimisht lidhur me ligjshmërinë e vendimit të kontestuar përkitazi me padinë e IKD.

Ndryshe, me 20 janar 2024, IKD kishte reaguar ndaj vendimit të Kuvendit të Komunës së Prishtinës për këmbimin e pronës së kësaj Komune në “Prishtina e re”, me pronat në Zllatar, duke e cilësuar këtë vendim si të kundërligjshëm.

 

 

 

 

 

 

spot_img

Të fundit

Haziri për qeverisjen e VV-së në Gjilan: Mirësevini në Komunën e Skandaleve

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, vazhdon me kritika ndaj...

“Të kemi rrëzu prej provimit”, “Je sharlatan”, shpërthen zënka mes Ramabajës e Zekës

Dy analistët e rregullt televiziv kanë pasur një duel...

Situata në veri mund të përkeqësohet, thotë shefi i EULEX-it

Çështja e sigurisë në veriun e Kosovës po përmendet...

Hoxha deputetëve të PDK-së: Pse merreni me Kurtin kur s’keni kapacitet në vendimet e tij

Analisti politik, Ylli Hoxha, iu drejtua deputetëve të Partisë...

Haziri për qeverisjen e VV-së në Gjilan: Mirësevini në Komunën e Skandaleve

Nënkryetari i LDK-së, Lutfi Haziri, vazhdon me kritika ndaj qeverisjes komunale në Gjilan nga Lëvizja Vetëvendosje. Ai thotë se për tri vjet qeverisje nga ana...

“Të kemi rrëzu prej provimit”, “Je sharlatan”, shpërthen zënka mes Ramabajës e Zekës

Dy analistët e rregullt televiziv kanë pasur një duel sot paradite. Zënka e tyre ka pasur të bëjë me përgatitjen akademike. Ndonëse zënkë simpatike, kjo...

Situata në veri mund të përkeqësohet, thotë shefi i EULEX-it

Çështja e sigurisë në veriun e Kosovës po përmendet gjithmonë e më shpesh pas sulmit të armatosur në Banjskë, dhe mes paralajmërimeve të autoriteteve...