Veliaj takohet me kampionët olimpikë: Krenarë për punën dhe mesazhin që po i japin rinisë shqiptare

Kreu i Tiranës, Erion Veliaj është takuar me kampionët...

Ambasadori serb në Tiranë: Qëndrimi ynë ndaj Kosovës është diametralisht i kundërt me atë ndaj Shqipërisë

Sllobodan Vukçeviq, ambasadori i Serbisë në Tiranë, ka thënë...
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Mbahet takimi i radhës i Këshillit Prokurorial të Kosovës, u miratuan këto vendime

Extra AL PVC
Këshilli i Prokurorial i Kosovës (KPK), i udhëhequr nga Kryesuesi Ardian Hajdaraj, mbajti takimin e 250-të me radhë.

Gjatë takimit të sotëm, anëtarët e KPK-së kanë marrë vendimet si në vijim:

  1. Miratuan dy raporte të Koordinatorit për Luftimin e Krimeve Ekonomike për periudhat kohore tetor-dhjetor 2023 dhe janar-mars 2024;
  • Miratuan Rregulloren për Klasifikimin e Vendeve të Punës në Administratën e Sistemit Prokurorial, së bashku me shtojcën përkatëse;
  • Miratuan Raportin e Komisionit për Transferimin dhe Avancimin e Prokurorëve për procesin e avancimit të një prokuroreje në Departamentin për Krime të Rënda në Prokurorinë Themelore në Gjilan dhe në këtë departament avancuan prokuroren Leonora Kadriu;
  • Miratuan Raportin e Komisionit për Transferimin dhe Avancimin e Prokurorëve për procesin e avancimit të një prokurori në Departamentin për të Mitur në Prokurorinë Themelore në Ferizaj dhe në këtë departament avancuan prokurorin Besnik Nuredini;
  • Miratuan Raportin e Komisionit për Transferimin dhe Avancimin e Prokurorëve për procesin e avancimit të gjashtë prokurorëve në Departamentin për Krime të Rënda në Prokurorinë Themelore në Prishtinë dhe refuzuan kundërshtimi i paraqitur nga një kandidat ndaj këtij raporti dhe në këtë departament avancuan prokurorët: Arianit Salihu, Luljeta Bilalli, Eset Rama, Besnik Jakupi, Elza Bajrami – Kastrati dhe Menduhi Kastrati;     
  • Miratuan dërgimin e propozimit te Presidentja e vendit për lirim nga detyra me rastin e pensionimit të Kryeprokurorit të Prokurorisë Themelore në Mitrovicë, Ismet Ujkani, si dhe caktuan prokurorin Njazi Rexha Ushtrues të Detyrës së Kryeprokurorit të kësaj prokurorie, duke filluar nga 2 gushti 2024;
  • Miratuan dërgimin e propozimit te Presidentja e vendit për lirim nga detyra me rastin e pensionimit gjatë muajit gusht 2024 të dy prokurorëve: Afrim Shefkiu (Prokuroria Speciale) dhe Zejnie Kela (Prokuroria Themelore në Mitrovicë);
  • Caktuan prokurorin Fatmir Behrami në detyrën e Udhëheqësit të Departamentit për të Mitur dhe prokurorin Bashkim Zeqa në detyrën e Udhëheqësit të Departamentit për Krime të Rënda në Prokurorinë Themelore në Prishtinë
spot_img

Të fundit

Anulimi i konkursit për gradimin e policëve, Sveçla: Nuk pati keqpërdorime, vetëm disa lëshime

Policia e Kosovës njoftoi ditë më parë se ka...

Biden premton masa mbrojtëse për imigrantët, Trump dëbime masive

Kandidatët presidencialë në Shtetet e Bashkuara Joe Biden dhe...

Veliaj takohet me kampionët olimpikë: Krenarë për punën dhe mesazhin që po i japin rinisë shqiptare

Kreu i Tiranës, Erion Veliaj është takuar me kampionët...

Anulimi i konkursit për gradimin e policëve, Sveçla: Nuk pati keqpërdorime, vetëm disa lëshime

Policia e Kosovës njoftoi ditë më parë se ka marrë vendim për anulimin e konkursit për gradim në gradën rreshter, të shpallur më 12...

Biden premton masa mbrojtëse për imigrantët, Trump dëbime masive

Kandidatët presidencialë në Shtetet e Bashkuara Joe Biden dhe Donald Trump kanë pikëpamje të ndryshme mbi çështjen e imigracionit. Dallimet e tyre mbi këtë...

Lojtarët e Spanjës po kërkojnë ‘hakmarrje’ ndaj yllit anglez për sjelljen e tij arrogante që shkaktoi përleshje masive

Një kontigjent i lojtarëve të Spanjës nuk e kanë harruar sjelljen e njërit prej yjeve të Anglisë në një ndeshje të mëparshme ndaj tyre. ‘Tre...