Disa shpenzime për fëmijët janë të panevojshme

Të rrisësh fëmijë, këtë e dinë të gjithë prindërit,...

Trëndafili i egër, thesari i maleve shqiptare

Trëndafili i egër (Rosa Canina) është shkurre e egër...

Angazhimi “i hekurt” i SHBA për mbrojtjen e Izraelit nuk do të ndryshojë

SHBA përsëriti sot se angazhimi i saj për mbrojtjen...
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

PDK s’merr pjesë në fjalimin vjetor të Presidentes, kjo është arsyeja

Extra AL PVC

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Kosovës nuk do të jetë pjesë e seancës së organizuar për fjalimin vjetor të Presidentes Osmani, sepse konsideron se është tërësisht farsë dhe pa asnjë përmbajtje.

Grupi Parlamentar i PDK-së konsideron se organizimi i sotëm i fjalimit vjetor të Presidentes Vjosa Osmani, para deputetëve të Kuvendit, është një tjetër spektakël i pushtetit, që përmes rregullave formale të raportimit para Kuvendit, të mbulojë dështimin e mospunës së Presidentes.

Gjuha jo unifikuese, tejet polarizuese dhe përçarëse e presidentes Osmani, apo heshtja kur e ka obligim të jetë në shërbim të çdo qytetari nga frika se mos nuk është në pajtim me partnerin e saj politik, janë shembuj tipik të një personi që nuk është kredibil ta ushtrojë detyrën shtetërore që aktualisht e gëzon.

Shembujt për këtë janë të shumtë, përfshirë edhe ato të ndërhyrjeve në punësime të familjarëve, shkarkimeve politike dhe mosmbështetjes së punonjësve në sektorin e arsimit, atë të shëndetësisë dhe shërbyesve civilë.

Grupi Parlamentar i PDK-së vlerëson se po të mos ishte prirja joparimore e këtij pushteti për të prodhuar performanca të tilla neveritëse mbase këtë ngjarje ky pushtet ka qenë e udhës ta organizojë në zyrat e  Vetëvendosjes përballë aktivistëve të kësaj partie, e jo para të deputetëve të Republikës.

Për një vit, e para e shtetit ka qenë në shërbim të të parëve dhe kundër deputetëve të Republikës së Kosovës, dhe jo vetëm.

Kujtojmë vetëm disa nga veprimet e Presidentes Osmani kundër institucioneve të pavarura të Republikës: Shkarkimi znj. Daka, ka heshtur dhe mbrojtur rastet më skandaloze korruptive si ai i Martin Berishaj, ajo nuk ka qenë transparente as gjatë deklarimit të pasurisë së saj, nuk ka mbrojtur interesat e sindikatave dhe qytetarëve, nuk ka bërë as të vetmen përpjekje për të instaluar dialogun social dhe institucional në Kosovë. Me miq ndërkombëtarë është sjellë me arrogancë dhe nuk e ka as edhe një vendosje të marrëdhënieve diplomatike ndërkombëtarisht. Në nivelin kombëtar, me Shqipërinë është sjellë si grindavece partiake duke dështuar kështu në përfaqësimin vëllazëror të Kosovës dhe Shqipërisë. Znj. Osmani, përkundër faktit që vet është një grua, nuk ka bërë as të vetmin hap drejt fuqizimit të lidershipit të grave në Kosovë, përkundrazi në mesin e tyre ka shkaktuar përçarje, duke avancuar vetëm gratë e pushtetit dhe partisë së saj fantome GUXO.

Presidentja asnjëherë nuk e ka ngritur zërin për drejtësinë vendore dhe ndërkombëtare. Në kompetencat e saj që i takojnë, ajo nuk ka vepruar për sigurinë. Për Veriun dhe qytetarët atje nuk gjeti kohë për vizitë, përpos sa ishte në fushatë për LVV, etj.

Për këto dhe shumë arsye të tjera të njohura për qytetarët, PDK refuzon të marrë pjesë në këtë seancë.

Qëllimi ynë është ruajtja e integritetit të institucionit të Presidencës në Kosovë.

/TV Arbëria

 

spot_img

Të fundit

Disa shpenzime për fëmijët janë të panevojshme

Të rrisësh fëmijë, këtë e dinë të gjithë prindërit,...

Trëndafili i egër, thesari i maleve shqiptare

Trëndafili i egër (Rosa Canina) është shkurre e egër...

Angazhimi “i hekurt” i SHBA për mbrojtjen e Izraelit nuk do të ndryshojë

SHBA përsëriti sot se angazhimi i saj për mbrojtjen...

Pse disa njerëz nuk e gjejnë dot dashurinë e vërtetë?

Pavarësisht zhvillimit të rrjeteve sociale, rreth 50% e të...

Disa shpenzime për fëmijët janë të panevojshme

Të rrisësh fëmijë, këtë e dinë të gjithë prindërit, është e kushtueshme. Sipas statistikave, një familje amerikane shpenzon rreth 11 000 dollarë vetëm për vitin...

Trëndafili i egër, thesari i maleve shqiptare

Trëndafili i egër (Rosa Canina) është shkurre e egër deri në tre metra e degëzuar dhe me gjemba të fortë, me lule në ngjyrë...

Angazhimi “i hekurt” i SHBA për mbrojtjen e Izraelit nuk do të ndryshojë

SHBA përsëriti sot se angazhimi i saj për mbrojtjen e Izraelit mbetet “i hekurt” dhe se nuk dëshiron të shohë një luftë më të...