Të fundit:

Inspektorët rrënojnë tri furra të gëlqeres në Shtime

Inspektorët e Komunës së Shtimes këtë të premte kanë...

Begaj ua kërkon tri vendeve afrikane njohjen e pavarësisë së Kosovës

Presidenti shqiptar, Bajram Begaj, në New York ku po...

Thënie nga Ismail Kadare

Ismail Kadare është një ndër shkrimtarët më të mëdhenj...
ISP BroadcastISP Broadcast

Rekord i bankave komerciale, në mars fituan mbi gjysmë milioni euro në ditë

ISP Broadcast

Bankat komerciale në Kosovë vazhdojnë t’i rrisin fitimet e tyre enorme për çdo vit.

Vetëm në tre mujorin e parë të këtij viti, bankat komerciale kanë arritur fitim të pastër neto prej 40.3 milionë euro.

“Fitimi neto i bankave komerciale është 40.3 milionë euro deri në muajin mars”, thuhet në raportin e publikuar nga Banka Qendrore e Kosovës (BQK).

Sipas raportit në fjalë, vetëm në muajin mars, bankat kanë realizuar fitim neto 15.1 milionë euro ose mbi gjysmë milioni euro fitim në ditë. Në muajin janar dhe shkurt, fitimi i bankave ishte 25.2 milionë euro.

Përvec rritjes së normave të kredive, disa prej bankave kanë nisur ngritjen e çmimeve edhe për shërbimet bankare.

Në këtë raport thuhet se normat e kredisë kanë arritë 6.3 për qind, derisa në pjesën e parë të vitit 2022 ishte nën 6 për qind.

Për nga fitmi, nuk qëndrojnë keq as institucionet mikrofinanciare, të cilat deri në mars patën profit neto 4.2 milionë euro.

Aktualisht në tregun e Kosovës operojnë 12 banka komerciale, prej të cilave 9 janë me kapital të huaj. Ndërsa, numri i IMF-ve 31, prej të cilave me pronësi të huaj 14, prej të cilave me pronësi të huaj 9.

/TV Arbëria

spot_img

Të fundit

Inspektorët rrënojnë tri furra të gëlqeres në Shtime

Inspektorët e Komunës së Shtimes këtë të premte kanë...

Begaj ua kërkon tri vendeve afrikane njohjen e pavarësisë së Kosovës

Presidenti shqiptar, Bajram Begaj, në New York ku po...

Thënie nga Ismail Kadare

Ismail Kadare është një ndër shkrimtarët më të mëdhenj...

Të hënën mblidhet Kryesia e Kuvendit

Nga Kuvendi i Republikës së Kosovës njoftojnë se të...

Inspektorët rrënojnë tri furra të gëlqeres në Shtime

Inspektorët e Komunës së Shtimes këtë të premte kanë rrënuar tri furra të gëlqeres, dy furra në fshatin Dugë dhe një në fshatin Karaçicë. Nga...

Begaj ua kërkon tri vendeve afrikane njohjen e pavarësisë së Kosovës

Presidenti shqiptar, Bajram Begaj, në New York ku po mbahet Asambleja e Kombeve të Bashkuara, ka shfrytëzuar këtë për të kërkuar njohjen e pavarësisë...

Thënie nga Ismail Kadare

Ismail Kadare është një ndër shkrimtarët më të mëdhenj bashkëkohorë, akademik, ish-deputet i Kuvendit Popullor (1970-’82) dhe zv/kryetar i Frontit Demokratik. Si shkrimtar shquhet kryesisht për prozë,...