Importi në Shqipëri, 70 për qind më i lartë në vitin 2024

Shqipëria ka njohur një rritje të fortë të importit...

Ish Kryeministri Mustafa: Marrëveshja e 2015-ës, shkelje e Kushtetutës është sajesë dhe gënjeshtër e Kurtit

Ish-kryeministri dhe Ish kryetari i partisë Lidhja Demokratike e...

Policia kërkon ndihmë në identifikim të dy personave të dyshuar për ‘shpërdorim të pasurisë së huaj’

Njësiti i hetimeve të stacionit policor të Drenasit, me...
spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Komunat e Kosovës të pakënaqura me buxhetin që ua jep Qeveria

Extra AL PVC

Kuvendi i Kosovës ka miratuar në parim buxhetin prej 3 miliardë e 212 milionë euro për vitin 2023, ku 660 milionë i dedikohen qeverisjes lokale dhe komunave, me një rritje për rreth 100 milionë euro nga 560 sa ishin në vitin 2022. Megjithatë, me këtë ndarje janë shprehur të pakënaqur disa nga drejtuesit e komunave.

Për Projektligjin e Buxhetit fillimisht ankesa kishte Asociacioni i Komunave të Kosovës, ku kanë thënë se në vitin 2020 komunat kanë pranuar 21.7 për qind të mjeteve buxhetore nga buxheti qendror. Në vitin 2021, 22.1 për qind kurse në vitin 2022 kjo ka rënë në 19.6 për qind, ndërsa në vitin 2023 do të jetë 20.5 për qind.

Lidhur me këtë Projektligj, Qeveria është akuzuar nga Asociacioni i Komunave dhe partitë politike edhe sa i përket autonominë financiare të komunave, pasi është paraparë që mjetet e pashpenzuara nga viti paraprak të bëhen pjesë e Fondit të Kosovës. Kjo është vlerësuar edhe në kundërshtim me Ligjin e Financave të Pushtetit Lokal

Me buxhetin që planifikohet t’i ndahet komunave, këto të fundit thonë se e kanë të pamundur t’i plotësojnë nevojat dhe kërkesat e qytetarëve.

Kryetari i Komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri ka shprehur pakënaqësi me ndarjen e buxhetit për vitin 2023 për komunën që drejton, pasi thotë se qyteti i Pejës është anashkaluar prej buxhetit të këtij viti nga Qeveria.

“Të hyrat vetanake i përmbyllin një pjesë të investimeve, këtë herë si për çudi Qeveria për Komunën e Pejës ka ndarë shumë pak, është viti i dytë që për Komunën e Pejës nuk ka mbi 40 mijë euro investime. Ndërsa, komunat e tjera janë shumëfish më të mëdha, më shumë investime, kemi menduar që kjo praktikë do të hiqet me ardhjes e kësaj qeverisë së re, por po shohim që po vazhdon i njëjti avaz. Peja është total e anashkaluar prej buxhetit të këtij viti të Qeverisë së Republikës së Kosovës”, tha Muhaxheri.TV Arbëria

spot_img

Të fundit

Importi në Shqipëri, 70 për qind më i lartë në vitin 2024

Shqipëria ka njohur një rritje të fortë të importit...

Ish Kryeministri Mustafa: Marrëveshja e 2015-ës, shkelje e Kushtetutës është sajesë dhe gënjeshtër e Kurtit

Ish-kryeministri dhe Ish kryetari i partisë Lidhja Demokratike e...

Policia kërkon ndihmë në identifikim të dy personave të dyshuar për ‘shpërdorim të pasurisë së huaj’

Njësiti i hetimeve të stacionit policor të Drenasit, me...

MASH kërkon të kompensohen ditët e humbura të mësimit për shkak të zgjedhjeve, SASHK kundërshton

Ministria e Arsimit dhe Shkencës me shkrim i ka...

Importi në Shqipëri, 70 për qind më i lartë në vitin 2024

Shqipëria ka njohur një rritje të fortë të importit të fruta-perimeve gjatë këtij viti. Të dhënat tregojnë, se Shqipëria bleu rreth 70 për qind...

Ish Kryeministri Mustafa: Marrëveshja e 2015-ës, shkelje e Kushtetutës është sajesë dhe gënjeshtër e Kurtit

Ish-kryeministri dhe Ish kryetari i partisë Lidhja Demokratike e Kosovës, Isa Mustafa, përmes një postimi në Facebook, i ka reaguar kryeministrit të vendit Albin...

Policia kërkon ndihmë në identifikim të dy personave të dyshuar për ‘shpërdorim të pasurisë së huaj’

Njësiti i hetimeve të stacionit policor të Drenasit, me autorizim nga prokuroria kompetente, kërkon ndihmë nga qytetarët në ofrimin e informatave, të cilat do...